Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 16


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 A Fapálnak átadott 12 millió is szerepel a vádiratban
 
Bírósági szakban lévő ügyek 2012-01-20 15:35:23
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

NT
Forrás: Magyar Nemzet
2012. január 20., péntek 04:00

A hónap végén megkezdi a „tábornokügy” tárgyalását a Kaposvári Törvényszék – tudta meg a Magyar Nemzet. A bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult eljárásban három dandártábornok, hat ezredes, két alezredes, egy őrnagy és négy polgári személy szerepel vádlottként.

 

A vádiratban szerepel az a 12 millió forint is, amelyet 2006 elején az egyik dandártábornok adott át Fapál Lászlónak, a Gyurcsány-kormány közigazgatási államtitkárának. A tárgyalás január 30-án és 31-én veszi kezdetét. A Magyar Nemzet érdeklődésére a Kaposvári Törvényszék szóvivője, Vadócz Attila bíró elmondta, a vádlottakat és a védőket idézte be a büntetőtanács erre a két napra.

A lap kitér rá, hogy a vádiratot eredetileg a Fővárosi Bírósághoz nyújtották be, de elfogultság miatt az ügy tavaly novemberben átkerült Somogy megyébe – a tábla ezt a fórumot jelölte ki az ítélkezésre. Vadócz Attila közölte még, hogy a múlt év őszén egy 27 és egy 48 oldal terjedelmű vádirat érkezett, a két összefüggő ügyet egyesítették.

A katonai ügyészség három dandártábornok, hat ezredes, két alezredes, egy őrnagy és négy polgári személy ellen emelt vádat.

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ