Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 16


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Öt évre ítélték a pénzügyőrség egy volt parancsnokát
 
Bírósági szakban lévő ügyek 2011-12-15 09:21:08
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A jogerős ítélet szerint az egykori vezető kedvezőbb vámeljárást ígért egy pécsi vállalatnak, amennyiben ott ismerőse cégét bízzák meg az őrző-védő feladatokkal.

 

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla szerdán a Vám- és Pénzügyőrség volt dél-dunántúli parancsnokának büntetését. Bakos Gyulát jogerősen első fokon öt és fél év börtönbüntetéssel sújtották, amiért 2009-ben kedvezőbb vámeljárást ígért egy pécsi vállalatnak, ha ott a barátja által képviselt céget bízzák meg őrző-védő feladatokkal. A cselekményben felbujtóként közreműködő barátját szintén öt évre ítélték.

A férfi ellen idén januárban emeltek vádat kötelességszegéssel elkövetetett vesztegetés és hivatalos visszaélés miatt. Bakos Gyula még parancsnokként a finn érdekeltségű Elcoteq Magyarország Kft.-nek ígért kedvezőbb vámeljárást az őrző-védő cég szerződtetése fejében. Barátját ezen kívül a pénzügyőrség autóinak keréktárcsa-beszerzésénél is jogtalan előnyhöz akarta juttatni.
 

origo.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ