Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 16


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Zárt ajtók mögött tárgyalják tovább a férjét kivégző pedagógusnő büntetőperét
 
Bírósági szakban lévő ügyek 2011-11-19 06:50:42
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

beol.hu 2011.11.14. 11:08:00
A következőkben zárt ajtók mögött folytatja a Békés Megyei Bíróság a berettyóújfalui pedagógusnő ügyének tárgyalását, aki a vád szerint meggyilkolta a bírósági titkárként dolgozó férjét.

 

 

 Az elmúlt héten dr. Csepregi-Matus Éva tanácsa előtt kezdődött meg az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési ügy tárgyalása. A vád szerint dr. Nyírőné Sápi Andrea attól tartva, hogy férje elhagyja gyilkosságra szánta el magát. Napokon keresztül altató, nyugtató hatású gyógyszerekkel bódította a férfit, majd miután ő védekezésképtelen állapotba került, megszurkálta, majd felgyújtotta saját lakásukban.

Az ügy a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságtól elfogultság miatt került Békésbe. A vádlott az első tárgyaláson nem tett vallomást. A bizonyítási eljárást további tanúk kihallgatásával folytatják 2012. január 4-5-én.

Mint arról Váczi Ildikó, a megyei bíróság sajtószóvivője tájékoztatott, a tárgyalás következő szakaszából - a sértett és a vádlott magánéletét érintő bizonyítás miatt - a kihallgatásokról a nyilvánosságot és a sajtó képviselőit kizárják. A sajtó legközelebb az ítélethirdetésről tudósíthat.

Korábban írták:


Hátborzongató történet bontakozott ki csütörtökön a Békés Megyei Bíróság dr. Csepregi-Matus Éva vezette tanácsa előtt. A vád szerint a törékeny, fiatal nő különös kegyetlenséggel végzett férjével.

Az ügyészség megállapításai szerint előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kell felelnie dr. Nyírőné Sápi Andrea vádlottnak. A fiatal nő vádlott pedagógusként, míg férje dr. Ny. L. sértett bírósági titkárként dolgozott a Berettyóújfaluban.

Házasságuk magánéleti okok miatt megromlott, amelynek eredményeként arra a döntésre jutottak, hogy külön költöznek. Mielőtt azonban ez megtörtént volna, a vádlott erős hatású altatószereket szerzett be, és azokat naponta a terápiás mértéket meghaladó mértékben, egyre növekvő dózisban kezdte a férje ételébe és teájába adagolni.

A sértett a gyógyszer-túladagolás következtében egyre rosszabbul érezte magát, álmosságra, fejfájásra, hányingerre panaszkodott. A nő nem tudta elviselni, hogy az általa napok óta túlzott mennyiségben alkalmazott altatógyógyszerek nem hozzák meg az általa kívánt hatást, nem jártak halálos eredménnyel, ezért elhatározta, hogy hatásosabb megoldást választ.

Az ekkor már legyengült férfi kezét összekötözte, majd magához vett egy 14,5 cm pengehosszúságú kést és azzal gyors egymásutánban nyolc alkalommal megszúrta a sértettet. Miután a vádlottban tudatosult, hogy a szúrások nem jártak súlyos eredménnyel, a kazánházból behozott egy 5 literes műanyag kannát és abból gázolajat öntött a sértettre, majd meggyújtotta. A férfi halálát égési sokk okozta.

Az ügy összeférhetetlenség miatt került Békés megyében, hiszen az áldozat Hajdú-Biharban, Berettyóújfalun dolgozott a bíróság alkalmazottjaként. Gyulán, csütörtökön a tárgyalás a vád ismertetésével kezdődött.

Forrás:beol.hu
 

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ