Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2020. június. 2


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Zuschlag-ügy: jogerős ítélet született
 
Jogerős ügyek 2011-07-01 07:30:24
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Jogerős ítéletet hozott csütörtökön a Zuschlag-ügy tizennegyedrendű vádlottjával szemben a Szegedi Ítélőtábla; az egymillió forintnyi fiktív számlát kiállító férfit 100 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a táblabíróság.

 

A Zuschlag János és társai ellen indított büntetőügy januári fellebbviteli tárgyalásán azért különítették el Földes Gábor ügyét, mert egy másik büntetőeljárásban felmerült, hogy a férfi beszámítási képessége korlátozott. A szakértő megállapította, hogy 2006-ban ez nem így volt, a férfi felelősségre vonható tetteiért.

Az ítélet szerint a vádlott által elkövetett bűnpártolás és magánokirat-hamisítás két, Zuschlag János érdekkörébe tartozó fiktív civil szervezet, a Szövetség a Modern Magyarországért és az Y-Generáció Egyesület tevékenységéhez kapcsolódott. Az ügy vádlottjai a civil szervezetek nevében 2006 elején közösségi rendezvények megvalósítására, kiadványok készítésére nyújtottak be pályázatot a Táncsics Alapítványhoz. Mindkét egyesület 500 ezer forintos támogatást nyert, a pénzt azonban nem a pályázatban megjelölt tevékenységre fordították, hanem a 2006-os országgyűlési kampány során költötték el. A támogatás felhasználásáról valótlan beszámolókat készítettek, melyekhez a vádlott a Works Team Kft. nevében fiktív számlákat állított ki.

Zuschlag János egykori szocialista országgyűlési képviselőt a Szegedi Ítélőtábla jogerős döntésével január 31-én hat év börtönbüntetéssel sújtotta, vádlott-társai egy és három és fél év közötti börtönt, illetve pénzbüntetést kaptak.

Az ítélet szerint Zuschlag János és társai civil szervezetek közbeiktatásával szabálytalanul használtak fel a központi költségvetéstől, a Fővárosi Önkormányzattól, a Táncsics Alapítványtól és az Európai Uniótól pályázatokon elnyert támogatásokat. Az összeg egy részéből baloldali politikai ifjúsági szervezetek rendezvényeit, táborait finanszírozták, illetve a pénzt a kiskunhalasi MSZP-alapszervezet működtetésére fordították.

(MTI)

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2020-03-03 18:23:42 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ