Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2020. június. 2


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Felfüggesztettet kapott az ex-államtitkár
 
Jogerős ügyek 2011-04-01 05:14:50
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Másfél év börtönre ítélte - három év próbaidőre felfüggesztve - az agrártárca volt szakállamtitkárát csütörtökön, jogerős végzésével a Fővárosi Ítélőtábla.

 

A vád szerint Benedek Fülöp nyomására vontak ki a művelésből egy 202 hektáros pákozdi ingatlant a székesfehérvári földhivatalnál. Az Ítélőtábla hivatali visszaélés miatt ítélte el a volt államtitkárt, mert nem lett volna joga a 2006-os földügyben megtett intézkedésekre - írta a Független Hírügynökségre hivatkozva az atv.hu.

Az Ítélőtábla helyben hagyta az első fokú ítéletet; Benedek Fülöpre 3 millió forint pénzbüntetést is kiszabott. A másodrendű vádlottat, egy minisztériumi alkalmazottat egy év két hónapra ítélték, három évre felfüggesztve, a harmadrendű vádlottat - a Fejér Megyei Földhivatal egykori vezetőjét - viszont felmentették, miután kiderült, hogyy megpróbálta megakadályozni a másik két vádlott akcióját.
 

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2020-03-03 18:23:42 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ