Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2020. június. 2


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Letöltendő börtönre ítélték az APEH három dolgozóját
 
Jogerős ügyek 2011-01-29 08:32:06
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Öt év letöltendő börtönbüntetést rótt a Szegedi Ítélőtábla arra a kecskeméti adórevizorra, aki adótitkokat osztott meg pénzért több vállalkozóval. A táblabíróság a kecskeméti APEH egy másik köztisztviselőjét és a hivatal egyik karbantartóját, valamint négy vállalkozót is elítélt a pénteki tárgyaláson - értesült a HavariaPress.

 

A vádlottak padjára került vállalkozók az ügy másodrendű vádlottjával vették fel a kapcsolatot, mikor adóügyi problémáik voltak. A férfiról azt tudták csak, hogy az APEH kecskeméti igazgatóságán dolgozik, de azt nem, hogy karbantartóként. A karbantartó készséggel segített, ám - mivel intézkedni önállóan nem tudott - bevonta az ügyekbe az egyik köztisztviselőt, majd az egyik adóellenőrt is. A köztisztviselő nő, aki a büntetőügy elsőrendű vádlottja, valamint az adórevizor pénzért kész volt adótitkokat elárulni a karbantartónak, közvetve a vele kapcsolatban álló vállalkozóknak. A vállalkozók így korábban értesültek a tervezett adóellenőrzésekről. Az ügyészség vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolta meg a három adóhivatali dolgozót és a négy vállalkozót. A Szegedi Ítélőtábla a karbantartót 4 év hat hónap letöltendő börtönre, az köztisztviselő nőt 3 év, ugyancsak letöltendő börtönre ítélte. A legsúlyosabb büntetést az adórevizor kapta: a bíróság 5 év letöltendő börtönnel, félmillió forintos pénzbüntetéssel, 350 ezer forintos vagyonelkobzással sújtotta, valamint örökre eltiltotta az adóellenőri foglalkozástól. A négy vállalkozó közül egy 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést, egyikük 1 év hat hónap felfüggesztett börtönt, a másik kettő pedig pénzbüntetést kapott.

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2020-03-03 18:23:42 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ