Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2020. június. 2


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Weiszenberger 2 és fél évre rács mögé kerül
 
Jogerős ügyek 2011-01-28 09:50:20
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Két és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte Weiszenberger László volt kiskunhalasi szocialista politikust befolyással való üzérkedés miatt a Zuschlag-ügyhöz kapcsolódó ügyben csütörtökön jogerősen a Legfelsőbb Bíróság (LB).

Az eljárás adatai szerint Weiszenberger 2003-ban az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium kistérségi megbízottja volt, s 5 millió forintot kért azért, hogy közbenjárjon egy 17 milliós pályázat kedvező elbírálásáért. Egy vállalkozó azonban titokban kép- és hangfelvételt készített, amikor Weiszenberger arról beszélt, hogy ellenszolgáltatásért vissza nem térítendő állami támogatást tud szerezni. Ezt a felvételt a Hír TV 2007-ben bemutatta.

Weiszenbergerre a Bács-Kiskun Megyei Bíróság első fokon 5 évet szabott ki vesztegetés és befolyással való üzérkedés minősített esete miatt. Később a Szegedi Ítélőtábla csupán a befolyással való üzérkedést állapította meg, amelyért két és fél év büntetést szabott ki, ezt a másodfokú döntést emelte jogerőre harmadfokú eljárásában csütörtökön a Legfelsőbb Bíróság.
 

 
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2020-03-03 18:23:42 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ