Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. szeptember. 22


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Letartóztattak egy ügyészt és három NAV-ost
 
2021-07-16 07:41:50
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 Lenne hozzá tippem is kik ezek az emberek, de szerintem ez a Debreceni történet is azt bizonyítja, hogy magyarországon csak 18-megye és budapest létezik törvényességi szempontból! Hajdú-Bihar megye a különleges jogrendet és jogértelmeztést élvező ORSZÁG! Hamarosan becsatlakozunk újabbnál újabb és valószínűleg nagy vagy még nagyobb kaliberű ügyekkel is Hajdú-Bihar megyéről!

A gyanú szerint az ügyész, egy civil, és az adóhatóság emberei rendszeresen "súgtak" a maffiózóknak, illetve elintézték, hogy adott esetben ne induljon büntetőeljárás ellenük. Ezért cserébe százmillió forint körüli összeget kaptak. Most előzetes letartóztatásba kerültek, ha elítélik őket 2-16 év közötti börtönbüntetést kaphatnak. 

 

 Előzetes letartóztatásba helyezett a Budai Központi Kerületi Bíróság a Nemzeti Adó és Vámhivatal állományába tartozó három embert, valamint egy ügyészt és egy civil gyanúsítottat, akikkel szemben

TÖBBRENDBELI, ÜZLETSZERŰEN ELKÖVETETT HIVATALI VESZTEGETÉS MIATTfolytat nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség. 
A GYANÚSÍTOTTAK KÖZEL 100 MILLIÓ FORINTOT KAPTAK A BŰNÖZŐKTŐL,ők pedig cserébe információkat adtak át nekik, hogy mentesüljenek a büntetőeljárás alól, vagy cselekményük enyhébb elbírálás alá essen.

Vesztegetéssel és nyomozati információk kiadásával vádolt, ismert debreceni ügyész várakozik bilincsben a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosójánFORRÁS: MTI/LAKATOS PÉTER

Az ügyészség négy emberrel szemben azért kérte az előzetes letartóztatás elrendelését, mert fennállt a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás meghiúsításának veszélye, az ötödik gyanúsítottal szemben pedig azért kérte a kényszerintézkedés bevezetését, mert tettét több, folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A gyanúsítottak védői házi őrizet elrendelését kérték, de ezt a bíróság elutasította, és végzésében megállapította: mindenki esetében fennáll a megalapozott gyanú, azt rendőri jelentések, vallomások, házkutatásokról és lefoglalásokról szóló jegyzőkönyvek is alátámasztják.
A főügyészség hangsúlyozta, hogyA BŰNCSELEKMÉNYEK SÚLYA KIEMELKEDŐ, BÜNTETÉSI TÉTELE KÉT ÉVTŐL TIZENHAT ÉVIG TERJEDŐ SZABADSÁGVESZTÉS.
Az ügyben a Demokratikus Koalíció (DK) közleményében azt írta, az ügyész a NAV egyik bűnügyi vezetőjével szövetkezett, és konkrét ügyeket "simított el" vélhetően Kósa Lajos fideszes politikus polgármestersége idején, ezért követeli, hogy őt is hallgassák ki. A NAV erre reagálva közölte, hogy bűnügyi igazgatót nem érint az eljárás.
A Fidesz azt írta a DK közlésére reagálva, hogy az igazságszolgáltatás független a helyi politikai vezetéstől, és az ügyészségen kívül még a NAV és a rendőrség sincs önkormányzati hatáskörben.
forrás: origo.hu
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-09-14 19:32:04 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ