Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2020. június. 2


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Molnár Csaba: Az ügyészségnek tudnia kellett, hogy ártatlan vagyok
 
Jogerős ügyek 2010-11-02 14:01:44
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 Örül, de egyben ürességet is érez, hiszen évekig partvonalra került. Nincs senki, akitől félnie kellene, de ha visszamenne a rendőrségre dolgozni és ismét nyomozna, nem biztos benne, hogy minden fenntartás nélkül tudná a munkáját végezni,- nyilatkozta Molnár Csaba a hvg.hu-nak.


hvg.hu: Miért nem tud örülni a felmentő ítéletnek, hiszen a bíróság kimondta, hogy nem követett el bűncselekményt, amikor egy arab ismerősétől elfogadott pár értéktelen bizsut és arab sütit, és Kulcsár Attilának sem segített semmilyen módon a brókerügyben elkerülni a felelősségre vonást és nem volt érintett 2003-as a brókerbotrányban?

 

 

M.Cs.: Nincs senki, akitől félnem kellene, de képzelje el, ha én visszamennék a rendőrségre dolgozni és ismét nyomoznom kellene, nem lennék biztos abban, hogy minden fenntartás nélkül tudnám a munkámat végezni. Minden egyes határozat meghozatala előtt felmerülne bennem, hogy vajon milyen következményei lesznek a döntéseimnek, vagy milyen támadások kereszttüzébe kerülhetek újra. Abban viszont biztos vagyok, hogy mindeközben nem kevés támadás is érne azok részéről, akik ellen eljárnék, amiatt, hogy „ügyeim” voltak.

hvg.hu: Kinek lehetett Ön az útjában? Ahogy egy korábbi interjúban mondta, különböző érdekcsoportok örültek annak, hogy Önt, finoman fogalmazva „háttérbe állították”?

M.Cs.: Amit biztosan tudok, hogy abban az időben a Kulcsár-ügyben dolgoztunk és az is tény, hogy az ellenem felhozott vádak alaptalanok, így kénytelen vagyok azt hinni, hogy e kettő között van összefüggés. De azt, hogy ezek mögött kit sejtek, arról sem most, sem később nem fogok beszélni.

hvg.hu: Kulcsár Attila bosszút állhatott Önön, amiért annak idején Bécsben elfogta a rendőrség?

M.Cs.: Nézze, ő a hazaszállítását követően kijelentette, legalábbis a pletykák szerint, hogy kik azok, akikre „haragszik” akkori helyzete miatt, az pedig tény, hogy többek között rám is terhelő vallomást tett. Persze az önmagában nem lett volna elegendő, hogy ő terhelő vallomást tesz. Ahhoz, hogy ellenem eljárás induljon arra is szükség volt, hogy vallomása, amely egyébként minden más bizonyítéknak ellentmondott „megértő fülekre” találjon, és ennek alapján engem meggyanúsítsanak.

hvg.hu: Miért okozott Önnek álmatlan éjszakákat Kulcsár vallomása?

M.Cs.: Nem Kulcsár Attila vallomása miatt voltak nekem álmatlan éjszakáim, hanem attól, hogy amit mondott, az ügyészség felhasználta ellenem. Az ügyészségnek az eljárás többi adatából tudnia kellett, hogy a Kulcsár-ügy gyanúsítottjaival nem játszottam össze. Már csak azért sem, mert nem is ismertem őket, így arra sem találhattak választ, miért tettem volna mindezt.

hvg.hu: Mivel foglalkozott az elmúlt években?

M.Cs.: Egy ügyvédi irodában dolgozok, de nem a saját nevem alatt. Novembertől viszont már hivatalosan is ügyvéd lehetek, kérhetem az ügyvédi kamarai felvételemet. Eddig nem tehettem meg, ugyanis büntetőeljárás hatálya alatt álltam.

hvg.hu: 40 millió forint vagyoni és 5 millió forint nem vagyoni kártérítést kér az államtól, 2004-ben ugyanis le akart szerelni az ORFK-tól, mert felkérték, hogy szervezze meg Svájc pénzmosás elleni szolgálatát, magyar állampolgárként, de svájci köztisztviselőként. Ki kérte fel, s miért nem fogadta el?

M.Cs.: Svájci kollégáim kértek fel, és az ajánlatot elfogadtam, ám az ellenem indított eljárások miatt nem tudtam kiutazni, hogy eleget tegyek a felkérésnek. Megbízóimat tájékoztattam, hogy ellenem vádat emeltek, akik ezek után nem tudták vállalni, hogy megállapodásunknak megfelelően foglalkoztassanak. Az eljárás miatt útlevelemet bevonták, így kiutazásom amúgy is lehetetlenné vált. A kártérítési perben ezért kérem elmaradt svájci fizetésem megtérítését.

 hvg.hu/Fürjes Judit


 

 

 

Molnár Csaba: Örülök, hogy megszabadultam ettől a tehertől, de mégis ürességet érzek magamban, évekig partvonalra kerültem. Rettentő nehéz és hosszú volt ez a hét év mire a bíróság jogerősen kimondta, hogy nem követtem el hivatali visszaélést és közokirat-hamisítást sem.

hvg.hu: Miért mondta azt egy korábbi interjúban, hogy nem mehet vissza a rendőrségre és nem is merne visszamenni? Mitől, kitől fél, egyáltalán Önnek valóban félni kell?

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2020-03-03 18:23:42 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ